Уряд перегляне зарплати бюджетників — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд перегляне зарплати бюджетників

Казна та Політика
914
В системі оплати праці бюджетників склалася несправедлива ситуація, яка вимагає перегляду. Про це заявив Прем'єр-міністр України Микола Азаров під час засідання Кабінету Міністрів.
За його словами, порушено міжпосадові (на основі Єдиної тарифної сітки) співвідношення в оплаті праці між висококваліфікованими фахівцями та робітниками низької кваліфікації.
Однакові посадові оклади сформувалися у працівників 1-6 тарифних розрядів (від прибиральника до висококваліфікованого робітника). Прем'єр назвав таку ситуацію неприйнятною.
"Це, безумовно, неприйнятно. Адже ми поставили собі завдання підвищити престижність роботи вчителів, лікарів, учених, інших працівників бюджетної сфери. Ми хочемо мотивувати людей працювати краще, продуктивніше, підвищувати кваліфікацію, вибудовувати кар'єру в умовах економіки, яка модернізується" , - зазначив Азаров.
Прем'єр доручив Міністерству соціальної політики, Міносвіти і науки, молоді та спорту, Міністерству охорони здоров'я, Міністерству культури, Міністерству фінансів разом з представниками профспілок бюджетної сфери створити робочу групу і протягом місяця підготувати пропозиції щодо відновлення міжтарифних співвідношень і визначити терміни їх введення - з урахуванням можливостей бюджету поточного року і в наступні роки.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас