Як крадуть гроші з мобілок? — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як крадуть гроші з мобілок?

3615
За результатами дослідження "Лабораторії Касперського", переважна більшість виявлених за останній рік з гаком шкідливих програм (зловредів) націлені на крадіжку грошей користувачів.
Про це УНІАН повідомили в прес-службі компанії.
Як відзначив провідний антивірусний експерт "Лабораторії Касперського" Денис Масленников, у світі мобільного шкідливого ПЗ, як і раніше, домінують програми, які непомітно посилають SMS-повідомлення на короткі платні номери. Використання SMS-троянців залишається для зловмисників найлегшим і дієвим способом заробити гроші. Оскільки, на його думку, будь-який мобільний пристрій, будь то смартфон або звичайний мобільний телефон, безпосередньо пов'язаний з реальними грошима користувача - з його мобільним рахунком. Саме цей "прямий доступ" зловмисники активно використовують".
2010 рік був відзначений появою нових способів крадіжки конфіденційної інформації користувачів і наживи для вірусописьменників, створюють зловредів для різних мобільних платформ. Так, одна з виявлених шкідливих програм у фоновому режимі пересилала на номер зловмисника SMS-повідомлення, що містять коди аутентифікації для онлайн-банківських операцій. Крім того, вперше за 6 років історії мобільного шкідливого ПЗ був виявлений троянець, який здійснював дзвінки на міжнародні платні номери.
При цьому, як зазначили в компанії, шкідливі програми і атаки в цілому стали складнішими. Зловмисники почали використовувати різні поєднання вже відомих технологій. Так, за рахунок широкого розповсюдження мобільного інтернету шкідливі програми отримали можливість взаємодіяти з віддаленими серверами зловмисників і отримувати від них оновлення та команди. Такі можливості можуть використовуватися злочинцями для створення мобільних ботнетів.
Також змінилося співвідношення різних операційних систем для мобільних пристроїв, в зв'язку з цим змінилася і розстановка сил у середовищі сучасних мобільних зловредів. ОС Android впевнено завойовує популярність, і на даний момент залишила позаду Windows Mobile. Розширюється і список платформ, для яких зафіксовані шкідливі програми. Тепер до них додалися iOS (операційна система для iPhone / iPod Touch / iPad) і Android. Так, в серпні 2010 року була виявлена перша шкідлива програма для ОС Android. За прогнозами експертів "Лабораторії Касперського", з часом їх число буде тільки зростати.
Кількість зловредів для iPhone, як і раніше, невелика, при цьому наві зловреди здатні заразити тільки "розлочені" (jailbroken) смартфони. J2ME як і раніше, лідирує в рейтингу модифікацій об'єктів, які можна детектувати, оскільки дана платформа охоплює не тільки користувачів деяких смартфонів, але і практично кожного власника звичайного сучасного мобільного телефону.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас