Франція оштрафувала Google на 100 тис. євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Франція оштрафувала Google на 100 тис. євро

Казна та Політика
272
Національна комісія Франції з інформатики та свобод (CNIL) оштрафувала компанію Google на 100 тис. євро за незаконний збір персональних даних, передає BBC.
У травні минулого року представники Google визнали, що автомобілі компанії, які фотографували вулиці великих міст для сервісу Street View, також збирали дані про мережі Wi-Fi, а також через незахищені мережі скачували персональні дані користувачів. Після цього компанія пообіцяла видалити зібрані за три роки дані "настільки швидко, наскільки можливо", а також негайно припинити збір інформації в WiFi-мережах за допомогою машин Street View.
За підсумками декількох перевірок CNIL зажадала від Google припинити несанкціонований збір даних і знищити всю незаконно зібрану інформацію.
Як сказано в комюніке CNIL, рішення про штраф стосовно Google було прийнято через те, що компанія не виконала вимоги у відведені терміни.
Нагадаємо, що Google помилково отримав особисті дані безлічі користувачів з різних країн. Це сталося під час роботи зі збору інформації для проекту цієї компанії Street View. У процесі в розпорядженні Google виявилися безліч електронних адрес користувачів, а також паролі до них. Влада багатьох країн проводить розслідування обставин отримання компанією цієї інформації.
Проект Google Street View, який дозволяє дивитися панорамні види вулиць різних міст, був запущений в 2007 р. Зараз з його допомогою можна дивитися вулиці міст США, Великобританії, Франції, Чехії, Мексики, Італії, Канади, Японії та інших країн.
За матеріалами: BBC
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас