Через зростання цін українські страхові компанії відмовляться від співпраці з міжнародними перестрахувальниками — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Через зростання цін українські страхові компанії відмовляться від співпраці з міжнародними перестрахувальниками

503
Ціни на продукти ринків капіталу перестрахування катастрофічних ризиків на "твердих" ринках в 2011 році зростуть на 5-10%. Це змусить українські страхові компанії відмовлятися від співпраці з великими міжнародними перестраховиками. Таку думку в коментарі FINANCE.UA висловив голова правління страхової компанії "Брокбізнес" Вадим Загребний.
"Події, які відбулися в Японії, прямим чином не позначаться на українських страховиках, оскільки жодна страхова компанія не брала участі в перестрахуванні японських ризиків", - коментує питання журналістів про вплив катаклізмів у Японії на фінансовий стан українських страховиків і перестрахувальників Загребний.
У той же час, за його словами, відомо, що очікувані збитки страхової та перестрахувальної світових галузей у зв'язку із землетрусом і цунамі в Японії можуть скласти від 12 млрд дол. до 25 млрд дол. Такі дані були опубліковані дослідницькою компанією Eqecat.
За словами Загребного, в 2010 році збитки страховиків і перестрахувальників по катастрофічних випадках збільшилися більш ніж на 30% з 950 природними катастрофами (друге місце з 1980 року і значно вище звичайних середніх 785). У свою чергу, в 2009 році збитки майнових страховиків склали 27 дол. млрд., а в 2008 році - 50 млрд. дол.
"Таким чином, можна прогнозувати, що ціни на продукти ринків капіталу катастрофічного перестрахування будуть зростати, особливо на "твердих" ринках (тобто у великих, надійних перестрахувальників зі світовим ім'ям). Думаю, мова йде про підвищення цін на 5-10%. Хоча раніше ціноутворення в перестрахуванні, за рахунок існування великих перестрахувальних ємностей глобальних перестраховиків, мало тенденцію до зниження. Тепер же в першу чергу подорожчає страхування великих майнових ризиків і відповідальності, що змусить українські СК відмовлятися від співпраці з рейтинговими перестраховиками, віддаючи ризики або своїм російським партнерам, або вітчизняним компаніям", - прогнозує Загребний.
Експерт підкреслює, що й колись українські страховики були обмежені в можливостях співпраці з іноземними перестрахувальними компаніями - останні, незважаючи на помірні тарифи, висувають високі і суворі вимоги до ризиків, які вітчизняних СК віддають у перестрахування.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас