АМКУ оштрафував три мережі АЗС на 150 млн грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АМКУ оштрафував три мережі АЗС на 150 млн грн

Енергетика
1391
Антимонопольний комітет України оштрафував ТОВ "Окко-Нафтопродукт", ТОВ "Континент Нафто Трейд" і ТОВ "Альянс Холдинг" на загальну суму 150 млн грн за вчинення антиконкурентних узгоджених дій на ринку бензинів. Таке рішення прийнято на засіданні Комітету сьогодні, повідомила прес-служба АМКУ.
Зокрема, згідно з рішенням Комітету, ПП "Окко-Нафтопродукт" оштрафовано на 32 млн грн, ТОВ "Континент Нафто Трейд" - на 93 млн грн і ТОВ "Альянс Холдинг" - на 25 млн грн.
Як повідомили в АМКУ, зазначені оператори ринку повинні протягом двох тижнів з дня отримання рішення встановити економічно обґрунтовані ціни на бензини А-92 і А-95.
Як з'ясувалося в процесі розслідування, компанії протягом грудня 2010 - першої декади січня 2011 року одночасно до однакового рівня підвищували роздрібні ціни на бензин. Так, вартість палива на їхніх АЗС зросла на 60 коп/л. На підставі зібраних доказів і аналізу ситуації на ринку АМКУ не виявив об'єктивних чинників для таких дій. Більше того, в операторів істотно відрізнялися обсяги наявних залишків палива, нафтопродукти закуповувалися за різними цінами. Також у відповідачів були різні умови доставки товару на АЗС.
Також, у процесі дослідження було встановлено, що в окремих випадках оператори закуповували нафтопродукти за цінами, які перевищували рівень вартості імпорту та рівень показника Platts (індикатор світових цін на нафту і нафтопродукти) до сотень доларів на тонні.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас