МАГАТЕ: В 20 км від АЕС "Фукусіма-1" рівень радіації перевищує звичайний в 1,6 тис. разів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МАГАТЕ: В 20 км від АЕС "Фукусіма-1" рівень радіації перевищує звичайний в 1,6 тис. разів

Енергетика
2355
За даними Міжнародного агентства з атомної енергії при ООН (МАГАТЕ), в 20 км від аварійної японської атомної електростанції (АЕС) "Фукусіма-1" рівень радіації перевищує звичайний в 1,6 тис. разів, передає РБК з посиланням на японське агентство Kyodo News.
За даними МАГАТЕ, в селищі Наміе префектури Фукусіма зафіксований рівень радіації в 161 мкЗв/год.
Уряд Японії встановив заборонену зону в радіусі 20 км від аварійної АЕС. Людям, які мешкають в 30 км від підприємства, рекомендовано не залишати свої домівки.
Природний радіаційний фон на земній поверхні становить в середньому 0,1-0,2 мкЗв/год Небезпечним для людини вважається рівень радіаційного фону вище 1,2 мкЗв/год.
Ситуація в зоні аварійних реакторів залишається складною. Повідомляється, що на аварійній АЕС "Фукусіма-1" відновилися роботи з подачі електрики і охолодження реакторів. Роботи були перервані 21 березня після того, як над другим і третім енергоблоками АЕС "Фукусіма-1" з'явилися клуби диму і пари.
Оператор цієї електростанції Tokyo Electric Power Company (TEPCO) заявив, що цей дим не становить загрози для робітників.
Нагадаємо, землетрус силою 9,0 бала, що обрушився на Японію 11 березня 2011 р., викликав відключення системи охолодження реакторів, що призвело до надзвичайного стану на АЕС "Фукусіма-1". З шести енергоблоків на АЕС сильний перегрів був зафіксований на чотирьох, там неодноразово спостерігалися пожежі та відбувалися вибухи.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас