Влада Китаю може підвищити пенсійний вік — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Влада Китаю може підвищити пенсійний вік

Казна та Політика
601
Влада КНР може підвищити пенсійний вік для населення країни з метою забезпечення стабільного розвитку системи соцзабезпечення, заявив міністр праці та соціального забезпечення КНР Інь Веймінь.
"Підвищення пенсійного віку - дуже складне питання, і ми будемо вивчати його, беручи до уваги ситуацію із чисельністю населення та зайнятістю і враховуючи положення різних груп населення", - цитує міністра газета China Daily.
Міністр відзначив, що ціла низка закордонних держав уже провели реформу пенсійної системи, щоб пом'якшити проблему старіння населення.
Середня тривалість життя громадян КНР становить зараз 73 року, передбачається, що під час 12 п'ятирічки вона зросте до 74 років. В результаті багаторічної політики обмеження народжуваності КНР зіштовхнеться зі старінням населення: очікується, що частка громадян старше 60 років зросте з 8,5% в 2009 році до 11,9% в 2020-р.
Згідно з нормами, установленими ще в 1951 році, чоловіки в Китаї можуть виходити на пенсію в 60 років, для жінок-держслужбовців пенсійний вік настає в 55 років, для інших жінок - в 50 років. На час прийняття даних нормативів середня тривалість життя громадян Китаю на час народження становила лише 43 роки.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас