На користь РосУкрЕнерго стягнули понад півмільярда доларів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На користь РосУкрЕнерго стягнули понад півмільярда доларів

Енергетика
628
Арбітражний суд Торгової палати в Стокгольмі 17 березня стягнув з компанії Emfesz Kft (Угорщина) на користь компанії РосУкрЕнерго (Швейцарія) суму в розмірі 527 мільйонів доларів, яка включає борг за газ, поставлений у 2008-2009 роках, і раніше наданий комерційний кредит. Про це йдеться в повідомленні департаменту зовнішніх зв'язків та комунікацій холдингу Group DF (Австрія), що об'єднує активи бізнесмена Дмитра Фірташа.
Суд задовольнив всі вимоги РУЕ і зажадав від Emfesz виплатити 421 млн доларів і відповідні відсотки за газ, поставлений у 2008-2009 роках, комерційний кредит у сумі 106 мільйонів доларів, а також відшкодувати судові витрати РУЕ в сумі 3,4 мільйона фунтів.
Слухання у справі проходили в Стокгольмі 6-9 грудня 2010 року і 17-19 січня 2011 року. Group DF наголошує, що всі зустрічні позови Emfesz були відхилені.
"Судовий розгляд і рішення шановних членів Міжнародного арбітражного суду є рішучим засудженням обставин шахрайської продажу Emfesz компанії RosGas (Швейцарія)", - цитується в повідомленні директор Group DF Роберт Шетлер-Джонс.
Він висловив сподівання, що угорська влада врахує думку Міжнародного арбітражного суду і належним чином вирішить це питання.
Як повідомлялося, на початку травня 2009 року холдингова компанія Group DF, що належить Фірташу, заявила, що 100% акціонерного капіталу Emfesz Kft були незаконно передані від Mabofi Holdings Limited компанії RosGas AG (Швейцарія). У листопаді 2010 року Верховний суд Угорщини залишив у силі рішення нижчих інстанцій, які визнали незаконним рішення Угорського енергетичного офісу, яким було схвалено операцію з продажу Emfesz компанії RosGas.
Угорський енергетичний офіс (Magyar Energia Hivatal, MEH) з 13 січня терміном на 90 днів призупинив ліцензію Emfesz на торгівлю природним газом на території Угорщини.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас