Експерт: Переведення депозитів з Родовід Банку може негативно позначитися на витратах Укрексімбанку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Переведення депозитів з Родовід Банку може негативно позначитися на витратах Укрексімбанку

Валюта
2081
Переведення депозитів фізичних осіб проблемного Родовід Банку в державний Укрексімбанк не позначиться негативно на ліквідності останнього. Таку думку висловила в коментарі UBR.UA старший аналітик ІК Dragon Capital Ольга Сливинська.
"Ми вважаємо, що переведення депозитів може негативно позначитися на витратах Укрексімбанку. Але ми вважаємо, що виплата депозитів вкладникам Родовід Банку не викличе труднощів, беручи до уваги високий рівень ліквідності Укрексімбанку (залишки коштів на кінець 2010 року становили $1,4 млрд або 15% активів), а також той факт, що сума збільшення капіталу Укрексімбанку практично дорівнює сумі депозитів, які передбачається перевести", - сказала Сливинська.
Нагадаємо, уряд погодив вчора процес переведення депозитів фізосіб Родовід Банку, що складали на кінець січня 3,1 млрд грн ($390 млн), в державний Укрексімбанк. Капітал Укрексімбанку буде збільшений на 3 млрд грн. У відповідності з недавно опублікованим проектом меморандуму між урядом і МВФ після переведення депозитів Родовід Банк може бути реорганізований в "банк поганих активів", в який також можуть бути переведені проблемні і неліквідні активи двох інших рекапіталізованих банків (банку "Київ" і Укргазбанку).
За матеріалами:
Банки.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас