Тріше: Основною темою обговорення для експертів ЄЦБ будуть економічні наслідки катастрофи в Японії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тріше: Основною темою обговорення для експертів ЄЦБ будуть економічні наслідки катастрофи в Японії

Казна та Політика
208
Економічні наслідки землетрусу, цунамі і ядерної кризи в Японії будуть основною темою для обговорення в Європейському центробанку (ЄЦБ), повідомив у п'ятницю голова організації Жан-Клод Тріше. За його словами, експерти ЄЦБ найближчим часом "займатимуться цим питанням впритул", передає Reuters.
В даний час кредитно-грошова політика ЄЦБ залишається колишньою. Поки в ЄЦБ не готові дати інформацію про те, яким чином вона може бути переглянута (і чи буде переглянута взагалі) у зв'язку з обстановкою в Японії.
Землетрус силою 9 балів, що обрушився на Японію 11 березня, став причиною надзвичайного стану на АЕС "Фукусіма", відключивши постачання електроенергії в систему охолодження реакторів. У свою чергу, події на АЕС стали причиною перебою з електропостачанням у всій країні, що викликало масове припинення виробництва на підприємствах і обвал на фондовому ринку країни.
За підрахунками експертів, економічний збиток від землетрусів у Японії може перевищити 200 млрд доларів. Незважаючи на те що масштаб руйнувань і шкоди, завданої інфраструктурі Японії, величезний, багато ризиків для економіки країни криються в опосередкованих наслідках кризи. Так, занепокоєння інвесторів викликає зростання національної валюти Японії - ієни, що може вкрай негативно позначитися на компаніях-експортерах. Для запобігання негативним наслідкам зростання ієни країни G7 на минулому засіданні прийняли рішення зробити валютну інтервенцію, що сприяло розрядці обстановки на світових біржах.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас