"Приват" добув феросплави — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Приват" добув феросплави

Казна та Політика
627
15 березня трейдер феросплавних заводів групи "Приват" - Felman Trading Inc. - оголосив, що афілійована з нею Optima Group придбала 100% виробника феросиліцію CC Metals & Alloys. У самій Optima Group кажуть, що компанія має спільних власників з Felman Trading. Тепер Felman стане основним дистриб'ютором феросиліцію CC Metals & Alloys. Колишні власники компанії - декілька інвесторів, серед яких CCA Acquisition & Holding Inc.
За словами генерального менеджера Felman Trading Влада Міхєєва, які наводяться в повідомленні, купівля CC Metals & Alloys дозволить істотно збільшити обсяг та асортимент феросплавів для задоволення зростаючих потреб ринку. Сама CC Metals & Alloys LLC називає себе найбільшим виробником феросиліцію в Північній Америці. Її виробничі потужності розташовані в місті Калверт (штат Кентуккі). Щорічно компанія виробляє близько 100 тис. т готової продукції. Фінпоказники не розголошуються. Felman Trading заснована в 2008 році. Є трейдером декількох феросплавних заводів в Україні, Грузії, Румунії та США. Компанія забезпечує металургійні підприємства Північної, Центральної і Південної Америки продукцією Нікопольського, Запорізького і Стахановського заводів феросплавів, а також Georgian Manganese (Грузія), SC Feral (Румунія) і Felman Production (США), які контролює група "Приват".
У групі "Приват" коментувати угоду не стали. Але її причетність до купівлі CC Metals & Alloys також простежується з матеріалів судової справи між Felman і страховою компанією Industrial Risk Insurers. У 2009 році в процесі судових слухань представники страховиків довели, що Felman контролюється представниками групи. Зокрема, в документах вказується, що співвласник ПриватБанку Ігор Коломойський був власником Felman Production через компанії Haftseek Investments і Divot Enterprises Ltd. Крім цього, з посиланням на представника міжнародного трейдера Glencore страховики повідомили, що в 2009 році Ігор Коломойський запропонував очолити Felman Trading Мотті Корфу. Зараз пан Корф є CEO Optima, а також нещодавно став CEO CC Metals & Alloys.
Аналітик ІК Alfa Capital Олег Юзефович вважає, що за купівлею CC Metals & Alloys стоїть прагнення групи "Приват" вибудувати вертикально інтегровану феросплавну компанію: "Група має у своєму розпорядженні істотні потужності з видобутку марганцевої руди - основної сировини для феросплавних заводів у всьому світі". В Україні "Приват" є монополістом з видобутку марганцевої руди (контролює Марганецький і Орджонікідзевський ГЗК), в Африці група володіє компанією Ghana Manganese, в Австралії - найбільшим австралійським добувачем марганцевих руд Consolidated Minerals.
У результаті зараз частка групи "Приват" у світовому виробництві феросплавів, за оцінками учасників ринку, становить понад 20%. "Придбання ще одного активу зміцнить позиції групи як великого продавця марганцевої руди та феросплавів у світі, що дозволить диктувати ціни споживачам", - вважає аналітик ІК Dragon Capital Сергій Гайда.
За матеріалами:
Коммерсант-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас