У Табачника хочуть змінити розмір стипендії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Табачника хочуть змінити розмір стипендії

1310
У Міністерстві освіти і науки, молоді та спорту планують змінити принципи виплати стипендій. Їх хочуть нараховувати залежно від успішності.
Якщо зараз є два види стипендій (підвищена і звичайна), то потім таких видів може бути більше.
"Чим вищою буде бал по успішності, тим більшою буде стипендія. Її розмір визначать після кожної сесії", - розповіла начальник прес-служби міністерства Ірина Костевська.
За її словами, будуть і соціальні стипендії - їх отримають сироти, діти загиблих шахтарів і т.д. Тобто ті, хто і зараз її отримує, навіть якщо погано вчиться. Скільки потрібно набрати балів на стипендію, у МОН поки не знають.
"Проект ми запропонували Всеукраїнському органу студентського самоврядування. Вони і прорахують бали. Якщо студенти проект не схвалять, нав'язувати його не будемо", - заявила Костевська.
Студентські активісти до ідеї ставляться насторожено. "Якщо стипендії підвищать, ми підтримаємо проект. Але якщо вони залишаться колишніми (звичайна - 680 грн, підвищена - 740) і претендувати на виплати зможуть одиниці, то навряд чи", - заявив координатор громадської ініціативи "Студентський захист" Андрій Черних.
Нагадаємо, раніше опозиція заявляла, що влада хоче, щоб стипендії платили тільки студентам-пільговикам, а також у вигляді академічного заохочення і за наукові досягнення.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас