Кияни вже розкупили практично всю дешеву гречку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кияни вже розкупили практично всю дешеву гречку

1197
На полках магазинів, де, за ствердженням столичної влади, є гречана крупа за 18,99 гривень за кілограм, продукту вже немає. "Ще тиждень тому у нас була дешева гречка. Але її розмели за кілька днів і дотепер ходять запитують. Говорять, що повинні завезти ще, але ми сумніваємося", - розповів продавець одного з таких магазинів.
У той же час на ринках гречки предостатньо. Продають її розфасовану в пакети без вказівки виробника. За крупу просять 25 гривень. На Житнему ринку на Подолі вдалося знайти гречку за 24 гривні, однак продавали її... " з-під прилавку".
У ЗМІ поширюються чутки про те, що китайська гречка нібито із ГМО і взагалі отрутна, мовляв, її занадто сильно обробляють хімікатами. І незважаючи на те, що уряд і експерти вже багато разів спростували цю інформацію, люди однаково бояться китайської крупи. "Експерти провели всі дослідження, і якби в крупі обмежено припустимі показники зашкалили, її б не закупили. Це буде перша партія, подивимося, як вона розійдеться в нас. Її везуть уже упаковану", - розповів начальник департаменту розвитку аграрних ринків Мінагрополітики Анатолій Розгін.
До слова, за данимі ЗМІ, китайську гречку завозили в Україну ще в 2007 році, і тоді ніхто не відрізнив її від нашої крупи.
Самі китайці гречку майже не їдять. Її там в основному вирощують на корм для тварин. " У нас гречку дуже рідко готують, нею годують птахів. Вдома я її жодного разу не їв, вперше скоштував в Україні. Сподобалася", - говорить китаєць Суні Чжао Чін, який останні кілька років живе в Україні.
Нагадаємо, перше судно з 504 тоннами гречаної крупи, закупленою Україною в Китаї, вийшло з порту Далянь (КНР) 9 березня й, як очікується, прибуде в порт Одеси 5 квітня
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас