Рада законодавчо врегулювала діяльність Кабміну та міністрів в умовах дії Конституції-1996 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада законодавчо врегулювала діяльність Кабміну та міністрів в умовах дії Конституції-1996

Казна та Політика
129
Верховна Рада прийняла закон, що удосконалить правове регулювання діяльності Кабінету міністрів України, міністрів як членів уряду.
За закон у четвер проголосували 259 народних депутатів з 378, що зареєструвалися в залі.
Законом скасовуються інститути урядових органів, які діють у системі міністерств, а також урядових комітетів.
Закон спрямований на підвищення ролі міністра як члена Кабінету міністрів. Зокрема, установлюється, що перший віце-прем'єр, віце-прем'єр за рішенням президента України очолюють міністерства.
Закон визначає організацію діяльності секретаріату Кабінету міністрів України, уточнює структуру секретаріату Кабміну й визначає межову чисельність працівників секретаріату уряду.
Крім того, закон встановлює, що на засідання Кабінету міністрів, на якому розглядається питання про призначення керівника територіального органу міністерства, іншого центрального органа виконавчої влади, призначення керівника підприємства, установи, організації, запрошується відповідний голова обласної державної адміністрації, якому надається можливість вносити пропозиції з обговорювання питань, робити зауваження й давати пояснення.
Закон встановлює, що патронатна служба члена Кабінету міністрів України ( крім прем'єр-міністра України й першого віце-прем'єр-міністра) утворюється в складі апарата міністерства.
Згідно із законом, секретаріат уряду очолює керівник секретаріату, який призначається й звільняється Кабінетом міністрів за поданням прем'єр-міністра. У керівника секретаріату уряду може бути не більш трьох заступників, які також призначаються й звільняються Кабінетом міністрів за поданням прем'єра. Закон встановлює, що структура секретаріату Кабінету міністрів і межова чисельність його співробітників затверджуються урядом за поданням керівника секретаріату.
Закон встановлює, що патронатні служби першого віце-прем'єр-міністра, віце-прем'єр-міністрів, що не очолюють міністерство, створюються в складі секретаріату Кабміну.
Проект даного закону був поданий у парламент президентом України Віктором Януковичем.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас