Засновник Microsoft купив український винищувач МіГ-29 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Засновник Microsoft купив український винищувач МіГ-29

1895
Засновник компанії Microsoft Пол Аллен придбав винищувач МіГ-29. Офіційно літак перебуває у власності пов'язаної з Алленом компанії Vulcan Warbirds.
Зараз бойова машина тимчасово виставлена в колекції історичних літаків Пола Аллена Flying Heritage Collection на території аеропорту Пейн-Філд в штаті Вашингтон. Як тільки дозволять погодні умови, винищувач буде переміщений, але куди саме, не уточнюється, повідомляє Лента.ру з посиланням на The Daily Herald
Попереднім власником літака був підприємець Джон Сешенз. Саме він придбав винищувач в Україні й потім привів у повністю робочий стан. Після реставрації МіГ вже виконав кілька польотів.
Пол Аллен почав колекціонувати літаки в 1998 році. Як зазначено на сайті Flying Heritage Collection, в числі експонатів колекції є такі бойові машини, як Supermarine Spitfire, Messerschmitt BF-109 і Hawker Hurricane. За відомостями The Daily Herald, Аллен мріяв придбати Міг-29 з 2002 року.
У 2010 році Аллен зайняв 37-у сходинку в рейтингу мільярдерів Forbes. Статки 58-річного засновника Microsoft оцінили в 13,5 мільярда доларів. Найбагатшою людиною в світі довго вважався партнер Аллена по Microsoft Білл Гейтс.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас