МВФ намагатиметься до 11 квітня оцінити наслідки стихійних лих Японії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ намагатиметься до 11 квітня оцінити наслідки стихійних лих Японії

Енергетика
252
МВФ намагатиметься до 11 квітня оцінити наслідку нещасть, спіткавших Японію, для японської та світової економіки. Офіційний представник Фонду Керолайн Аткінсон назвала цю дату на сьогоднішньому черговому брифінгу для журналістів.
Цей термін не пов'язаний із ситуацією в Японії: МВФ у будь-якому випадку повинен 11 квітня обновити глобальний економічний прогноз напередодні чергової сесії керівних органів Фонду та Світового банку.
Поки, за словами Аткінсон, ситуація в Японії, яка зіштовхнувся одночасно із трьома нещастями, - стихійними та техногенним, - залишається "досить нечіткою", як з погляду "короткочасного впливу" подій, що сталися, на економіку, так і в плані "довгочасних потреб" для відновлення країни. Представник МВФ висловив впевненість у тому, що в Токіо є необхідні ресурси для вирішення невідкладних завдань, і підтвердила, що до Фонду Японія за фінансовою підтримкою поки не зверталася.
Головними завданнями японських влади в найближчій перспективі Аткінсон назвала турботу про потерпілих, відновлення ключової інфраструктури, насамперед енергетичної, і "повернення економіки до її повного потенціалу росту". Вона підтвердила, що у МВФ вважають правильними дії влади в Токіо, що виділяють величезні фінансові ресурси на подолання наслідків того, що сталося. Про макроекономічні труднощі, включаючи держборг, на її погляд, можна буде подбати пізніше, та й у будь-якому випадку величина боргу звичайно оцінюється щодо розмірів економіки, і економічне зростання - кращий спосіб вирішення боргових проблем.
Крім того, під час обговорення подій на Близькому Сході Аткінсон сказала, що у свій черговий глобальний прогноз МВФ буде закладати більш високі, ніж в попередньому документі, ціни на нафту.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас