Ъ: Росія може відмовитися від "Південного потоку" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ъ: Росія може відмовитися від "Південного потоку"

Енергетика
681
Росія може відмовитися від газопроводу "Південний потік", повідомляється з посиланням на віце-прем'єра РФ Ігоря Сечина.
Російський уряд вивчає варіанти здешевлення проекту газопроводу "Південний потік", в тому числі альтернативну можливість транспортування російського газу до Європи не трубопроводом, а у вигляді зрідженого природного газу (ЗПГ).
"На даний момент "Газпром" і уряд вивчають різні варіанти мінімізації витрат при реалізації проекту "Південний потік". Варіант з будівництвом заводу зі зрідження газу на Чорному морі може стати доповненням або однією з альтернатив трубопровідного варіанту, - заявив він "Комерсанту". - Причому завод з виробництва ЗПГ може бути побудований і на півночі Росії під ямальський газ".
Минулого тижня прем'єр-міністр Володимир Путін доручив голові Міненерго пропрацювати варіант з будівництвом заводу з виробництва ЗПГ на березі Чорного моря.
"Завод з ЗПГ є гармонійною складовою частиною проекту "Південний потік". Але у випадку якщо ми зіткнемося з непереборними перешкодами при реалізації проекту, ця складова частина може стати і повною альтернативою трубопровідному варіанту", - заявив виданню прес-секретар прем'єра Росії Дмитро Пєсков.
Згідно з отриманою інформацією, до пошуку альтернативних варіантів Росію підштовхнула непоступливість Туреччини, яка поки що не дала дозволу на прокладання труби в своїй ексклюзивній економічній зоні.
За матеріалами:
Коммерсант-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас