ЄС: Ситуація на японській АЕС вийшла з-під контролю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС: Ситуація на японській АЕС вийшла з-під контролю

Енергетика
4928
Комісар з енергетики Європейського союзу (ЄС) Гюнтер Еттінгер попередив про можливе погіршення обстановки на атомній електростанції "Фукусіма-1" і наближенні ядерної катастрофи в найближчі години. Таку заяву він зробив у своєму зверненні до Європарламенту, передає РБК.
"Паніки поки немає, проте Токіо з його 35 млн жителів є найбільшим мегаполісом у світі", - підкреслив Еттінгер, додавши, що ситуація на японській АЕС "вийшла з-під контролю". Однак у той же час, за словами офіційного представника Еттінгера, думка єврокомісара не ґрунтується на якихось конкретних даних.
Нагадаємо, в Японії 11 березня 2011 року сталася серія землетрусів, магнітуда найсильнішого склала 9,0 (за даними Японського метеорологічного управління). Це найпотужніший землетрус у Японії з XIX століття. Підземні поштовхи і подальше цунамі завдали величезних збитків північно-східним районам країни. За даними Національного поліцейського управління країни, загинули або пропали безвісті понад 10 тис. осіб. Крім того, режим надзвичайного стану введений на атомному комплексі в Фукусімі (станції "Фукусіма-1" і "Фукусіма-2"), де відбулося вже кілька вибухів і пожежа, продовжується витік радіації.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас