Син Каддафі: Лівійський заколот закінчиться через 48 годин — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Син Каддафі: Лівійський заколот закінчиться через 48 годин

Казна та Політика
1207
Лівійський заколот закінчиться через дві доби. Про це заявив син лівійського лідера Саїф аль-Іслам в інтерв'ю телеканалу Euronews, повідомляє РБК.
"Через 48 годин все буде скінчено", - підкреслив Саїф аль-Іслам. За його словами, урядова армія вже підійшла до столиці заколотників Бенгазі.
У зв'язку з цим Саїф аль-Іслам зазначив безглуздість будь-якого рішення з приводу можливої заборони на військові польоти над Лівією, оскільки військові дії до того часу вже завершаться.
Нагадаємо, вчора сам Муаммар Каддафі пообіцяв об'єднатися з "Аль-Каїдою" і почати священну війну в тому випадку, якщо Захід зважиться на військову інтервенцію. Цю заяву Каддафі зробив в інтерв'ю італійській газеті Il Giornale.
Напередодні загони опозиції зазнали нищівної поразки, відступивши не тільки з нафтового центру Марса ель-Брега, але і з міста Адждабія з населенням 100 тис. Це місто заколотники обіцяли обороняти до останнього патрона, але здали в результаті за лічені години. Тим часом падіння цього міста відкрило урядовій армії дорогу як на Бенгазі, так і на Тобрук.
У зв'язку з цим, за даними РБК, у лавах самої опозиції зараз панує зневіра. Один з лідерів загонів заколотників заявив, що "Захід зрадив їх", відмовивши в допомозі. Примітно, що в зайнятих урядовою армією містах натовпи вітають повернення законної влади і махають зеленими прапорами. Причому раніше арабські супутникові телеканали показували такі ж натовпи, але з прапорами опозиції.
Відзначимо, 12 березня ц.р. Ліга арабських держав (ЛАГ) на засіданні в Каїрі закликала ООН встановити над Лівією зону, закриту для польотів військової авіації.
Днем раніше, 11 березня ц.р., у Брюсселі пройшов саміт Євросоюзу, на якому 27 держав-членів блоку закликали М.Каддафі піти у відставку. При цьому вони відмовилися від пропозиції Франції визнати уряд опозиції єдиним законним в Лівії та участі європейських сил у військовій операції в Північній Африці.
Крім того, в той же день завершилася зустріч глав держав Африканського союзу в Аддіс-Абебі. Лідери цього саміту не підтримали введення над Лівією зони, закритої для польотів військової авіації, і відзначили, що будуть підтримувати контакт з усіма сторонами конфлікту.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас