Fitch поки не бачить підстав для зміни рейтингів Японії в результаті землетрусу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Fitch поки не бачить підстав для зміни рейтингів Японії в результаті землетрусу

Казна та Політика
131
Наслідки землетрусу в Японії для економіки країни в даний час не є досить тяжкими, щоб стати підставою для негативних рейтингових дій, йдеться у повідомленні міжнародного рейтингового агентства Fitch.
"Сильна база досить диверсифікованої японської економіки, стабільність державних інститутів і фінансова гнучкість країни підтримують нашу думку про те, що Японія зможе впоратися з лихом без різкого негативного впливу на її кредитоспроможність і рейтинги", - йдеться в прес-релізі агентства.
Здатність Японії фінансувати власні потреби за рахунок залучення коштів на внутрішньому ринку під низькі ставки є ключовим рейтинговим фактором. Збільшення темпів зростання боргового навантаження держави в результаті землетрусу в порівнянні з попередніми прогнозами Fitch підвищить важливість створення чіткої середньострокової стратегії для балансування бюджету, стабілізації боргу і підтримки кредитних рейтингів на нинішньому рівні після того, як будуть вирішені термінові проблеми для подолання кризи.
Японія має такі рейтинги за шкалою Fitch: довгостроковий рейтинг дефолту емітента в іноземній валюті "AA", у національній валюті - "AA-", прогноз - "стабільний".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас