S&P знизило рейтинг Білорусії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

S&P знизило рейтинг Білорусії

Казна та Політика
232
Міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor's знизило довгостроковий кредитний рейтинг Білорусії. За зобов'язаннями в іноземній валюті з В+ до В, у національній валюті - із ВВ до В +, повідомляє The Wall Street Journal.
"Зміна рейтингу відображає зростання вразливості країни перед несприятливими трендами зовнішнього фінансування у зв'язку з виснаженням її наявних резервів", - йдеться в заяві кредитного аналітика S&P Ани Мейтс. Валютні резерви Білорусії скоротилися з 4,34 млрд доларів станом на 1 лютого до 4,02 млрд доларів на 1 березня поточного року, а в порівнянні з кінцем минулого року їх обсяг знизився на 20%, уточнює видання.
У обмінних пунктах вишикувалися черги з бажаючих обміняти рублі. Національний банк Республіки Білорусь офіційно спростував інформацію про заплановану девальвації національної валюти, назвавши її "цілеспрямованою провокацією з боку певних політичних кіл, які використовують інтернет-ресурси для поширення чуток". У разі збереження фінансових труднощів Мінську доведеться розпродавати державні активи або попросити кредит у Москви, зазначають аналітики.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас