Чиновник: Розмови про дефолт - безпідставні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чиновник: Розмови про дефолт - безпідставні

Казна та Політика
131
Розмови про дефолт України безпідставні. Про це заявив заступник Міністра економічного розвитку і торгівлі Володимир Бандуров в ефірі одного з українських телеканалів, повідомила прес-служба Уряду.
Бандуров зазначив, що останнім часом довіра до банківської системи в Україні росте як у населення, так і у міжнародних кредиторів. Так, за його словами, в 2009 році відтік депозитів населення з банківської системи склав 4 млрд грн, що, у свою чергу, впливає на ліквідність всієї банківської системи.
"Зате в 2010 році обсяг депозитних вкладень склав понад 60 млрд грн", - зазначив чиновник.
Також, за словами заступника Міністра, зростає і міжнародна оцінка України: протягом 2010 року рейтинг держави зріс на три позначки.
Бандуров також зазначив, що результати випуску Україною єврооблігацій свідчать про довіру з боку міжнародних інвесторів: попит на них більш ніж удвічі перевищує пропозицію.
Як зазначив чиновник, фінансовим підтвердженням платоспроможності держави служить такий показник, як залишок коштів на єдиному казначейському рахунку: навесні 2010 року залишки на казначейському рахунку складали 1,8 млрд грн, а зараз - 24 млрд грн.
Крім того, заступник міністра економічного розвитку і торгівлі зазначив, що на сьогодні значно збільшені золотовалютні резерви НБУ, які становлять майже 37 млрд. доларів.
"Тому я не бачу сенсу говорити про недовіру міжнародних інвесторів до України, і тим більше про дефолт", - зазначив Бандуров.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас