Профспілки та низка організацій представили свій проект реформування пенсійної системи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Профспілки та низка організацій представили свій проект реформування пенсійної системи

Казна та Політика
743
Представники профспілок і громадських організацій презентували альтернативний проект реформування пенсійної системи.
Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", концепція реформування пенсійної системи була представлена під час "круглого столу" у вівторок у Києві.
Як повідомив один з учасників робочої групи з розробки альтернативного проекту, голова Національного форуму профспілок України Мирослав Якибчук, перші напрацювання робочої групи, представлені на розгляд Верховної Ради та уряду, враховані.
"Ми отримали відповідь і від Верховної Ради, і від уряду: наші пропозиції розглядаються і будуть внесені (в законопроект про пенсійну реформу)", - сказав він.
Учасники засідання відзначили, що головною особливістю альтернативного законопроекту є не боротьба з наслідками кризи пенсійного забезпечення, а боротьба з причинами такої кризи. Крім того, альтернативний законопроект передбачає не просто усунення дефіциту Пенсійного фонду, як це передбачено в урядовому законопроекті, але створення сучасної системи пенсійного забезпечення.
Альтернативний законопроект також пропонує свої підходи до макроекономічного забезпечення пенсійної реформи, в той час як цього немає в урядовому законопроекті.
Крім того, за словами М.Якибчука, в альтернативному законопроекті учасники робочої групи пропонують не просто вносити зміни та доповнення до чинних законів, як це робить Кабмін, а пропонують абсолютно нові документи. Зокрема, це - національна програма збільшення кількості робочих місць на підприємствах різних форм власності, а також низка інших національних програм у сферах збільшення тривалості життя, збільшення заробітної плати.
Робоча група з розробки альтернативного законопроекту з пенсійного реформування створена в лютому цього року. До її складу увійшли, зокрема, голова Союзу жінок України Валентина Семенюк-Самсоненко, голова Національного форуму профспілки України Мирослав Якибчук, представники Ради ветеранів України та Міжгалузевого інституту управління.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас