Ієна зросла на фоні ядерної кризи в Японії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ієна зросла на фоні ядерної кризи в Японії

Казна та Політика
820
Ієна різко зросла у вівторок після того, як прем'єр-міністр Японії сказав, що рівень радіації на постраждалій від землетрусу АЕС "значно" підвищився, а ризик подальшого витоку радіоактивних речовин зростає. Це змусило інвесторів позбуватися ризикованих активів.
Однак торги були нерівними, і пізніше ієна відступила вниз після зльоту до рівня вище 82 за долар, який викликав розмови про можливе втручання на валютний ринок японської влади. Трейдери говорять, що не впевнені в інтервенції, додаючи, що Банк Японії може замість цього почати обмежувати валютні курси - тактика, яка іноді використовується до початку інтервенції з метою утримати інвесторів від підвищення курсу ієни. "На ринку, безумовно, присутня нервозність через можливу інтервенцію. Коли пара долар/ієна ненадовго підскочила до 82,05 ієни, декотрі здивувалися "чи може таке бути?"- сказав аналітик одного з японських банків.
Міністр фінансів Йосіхіко Нода заявив, що спостерігає за коливаннями ієни, але відмовився прокоментувати можливість втручання Токіо в ситуацію на валютних ринках. Представник японського уряду відзначив, що причиною різких коливань на валютних і фондових ринках стали подібні чутки.
Зараз долар стабільний до ієни на позначці 81,68, не змінившись у порівнянні з рівнем закриття в понеділок. Однак ієна зросла до інших валют. Австралійський долар впав на 1,2% до 81,37 ієни, а євро втратив до японської валюти 0,4% до 113.75.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас