Apple продала 500 тис. планшетів iPad 2 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Apple продала 500 тис. планшетів iPad 2

129
Apple Inc. продала близько 500 тис. планшетів iPad 2 в перші вихідні після виходу нової моделі на американський ринок, підрахували аналітики.
У більшості магазинів США, включаючи як фірмові торговельні точки Apple, так і супермаркети Target і Best Buy, за вихідні були розпродані всі запаси iPad 2, повідомляє агентство Bloomberg. Замовлення на iPad 2 в інтернет-магазинах приймаються з поставкою через місяць.
Продажі iPad 2 в США стартували 11 березня, одним із перших власників нового планшета став росіянин. Перші iPad 2 в Росії почали продаватися на наступний день після запуску в США.
Черги біля магазинів в деяких містах США з'явилися за кілька днів до офіційного початку продажу, до вечора 11 березня в них стояли вже тисячі людей. За словами очевидців, довжина черги в магазин Apple на П'ятій авеню в Нью-Йорку досягала 1,5 км. Місцями в перших рядах активно торгували через Інтернет, їх вартість перевищувала $1 тис. Першим покупцем нового iPad в Нью-Йорку був 29-річний москвич Олексій Шумилов.
Аналітик Piper Jaffray Cos. Джин Мюнстер переглянув прогноз iPad з підвищенням: раніше він очікував, що в січні-березні буде продано 5,5 млн планшетів обох версій.
У порівнянні з попередньою моделлю iPad 2 пропонує низку вдосконалень: він легший, тонший, має камери на лицьовій і задній поверхні, його процесор потужніший. Новий планшет коштує стільки ж, скільки і перша версія на момент початку її продажів - від $499 до $829 в залежності від "начинки".
При цьому, як підрахували аналітики, собівартість iPad 2 ємністю 32 GB з WiFi і 3G становить $326,60, в онлайн-магазині Apple його пропонують за $729.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас