УКБС підтримує президента в мінімізації валютних ризиків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

УКБС підтримує президента в мінімізації валютних ризиків

Казна та Політика
315
Асоціація "Український Кредитно-Банківський Союз" відзначає важливість мінімізації валютних ризиків у рамках виконання доручення Президента України, який зобов'язав Національний банк, Міністерство фінансів та Державну комісію з цінних паперів та фондового ринку України надати інформацію про найкращу міжнародну практику з рекомендаціями щодо підходів до управління валютними ризиками для нашої держави.
На засіданні представлений проект (USAID) "Управління валютним ризиком: Потенційні механізми хеджування в Україні", яким, серед іншого, рекомендовані заходи НБУ зі сприяння операціям на валютному ринку, посилення функції визначення обмінного курсу та управління ризиками.
Було відзначено, що НБУ, як головний орган валютного регулювання, повинен проводити збалансовану грошово-кредитну політику з урахуванням макроекономічних і мікроекономічних цілей і вживає заходів для стабілізації ситуації на валютному ринку. Для підвищення його керованості з урахуванням операційних, трансляційних та економічних складових потрібно розширити арсенал інструментів і вдосконалити механізми валютного регулювання. Це дозволить знизити ризик фінансових втрат внаслідок зміни курсу валюти (реальної вартості грошей) за певний період.
Також представники банків відзначили необхідність відновлення ринку форвардів та інших деривативів. Банки відзначили, що з метою створення умов для функціонування ринку форвардних контрактів та угод "своп" необхідне вдосконалення законодавчої бази, що регулює цей механізм.
"Серед потенційних аргументів УКБС щодо необхідності посилення управління валютним ризиком - мінімізація ризиків ліквідності і неплатоспроможності, створення інфраструктури та механізмів захисту національної валюти від зовнішніх загроз. Керованість валютних ризиків сприятиме зменшенню перепадів у рівні доходів, який допоможе зробити національні підприємства більш привабливими для іноземних інвесторів. А привабливий інвестиційний клімат сприятиме стабільному зростанню економіки України", - зазначила генеральний директор УКБС Галина Оліфер.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас