Збиток від землетрусу в Японії може скласти 34,6 млрд дол. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Збиток від землетрусу в Японії може скласти 34,6 млрд дол.

Казна та Політика
733
За попередніми оцінками експертів, збиток від руйнівного землетрусу та цунамі в Японії, може досягти 34,6 млрд дол. Такої думки дотримуються експерти AIR Worldwide, передає РБК з посиланням на Reuters.
Експерти відзначили, що втрати страховиків, найімовірніше, будуть коливатися в межах 14,5 млрд - 34,6 млрд дол. Встановити більш точні цифри поки неможливо.
У той же час, за даними Bloomberg, великі перестрахові компанії США і Європи можуть понести великі витрати у зв'язку з подіями в Японії. Аналітики багатьох страхових компаній приблизно підрахували розмір страхових відшкодувань за програмами перестрахування згідно з договорами, укладеними з японськими страховиками. Попередня оцінка суми витрат - 10 млрд дол.
Все ж, за оцінками аналітиків, основна частина витрат припаде на японських страховиків. Так, під час стихійних лих у Японії, котирування акцій страхових компаній на фондових біржах різко впали.
Нагадаємо, в Японії 11 березня 2011 року сталася серія землетрусів, магнітуда найсильнішого з яких за даними Геологічної служби США, склала 9,0. Епіцентр підземних поштовхів розташовувався поблизу східного узбережжя головного японського острова Хонсю, в 130 км на схід від м.Сендай, 373 км на північний схід від столиці Токіо. На узбережжя країни обрушилося цунамі. Називається число загиблих або зниклих безвісті - близько 2 тис. осіб. Раніше повідомлялося, що, за даними японської префектури Міягі, число жертв землетрусів і цунамі лише в цьому регіоні може перевищити 10 тис. осіб.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас