Тігіпко пояснив, чому дорожчають продукти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тігіпко пояснив, чому дорожчають продукти

Казна та Політика
5929
Зростання цін на продукти харчування відбувається через зростання цін на продовольчі товари на світовому ринку, яке цього року досягло 25%.
Про це віце-прем'єр, міністр соціальної політики Сергій Тігіпко заявив в інтерв'ю "5 каналу".
"Давайте говорити мовою статистики: 2008 рік - понад 22% зростання цін, 2009 - 12%, цього року - 9,1% інфляції. Те, що стосується 2008 року, я згоден - надзвичайно важко втримати ціни, в той рік продукти харчування в усьому світі зросли на 24%, в 2009 такого зростання не було, але отримали 12,3% зростання", - цитує віце-прем'єра Українська правда.
"Цього року знову - 25% зростання цін на продукти харчування, а в нашому споживчому кошику понад 60% - продукти харчування і вдається утримати інфляцію на рівні 9,1%", - пояснив Тігіпко.
Він також зазначив, що утримати інфляцію вдалося не без допомоги адміністративного втручання в економіку. "До смішного для класичних економістів доходить, уряд обговорює ціну на гречку, на борошно, займається адміністративним втручанням в економіку, що навіть для інших країн не характерно", - сказав віце-прем'єр.
"Не може бути великого дефіциту бюджету і стабільних цін, не може бути. А коли прийшов наш уряд, дефіцит бюджету становив 15%, а класично ти повинен мати 3%, але ми вийшли на 5% на рік, утримати ціни надзвичайно важко", - підкреслив Тігіпко.
Нагадаємо, на думку аналітиків, опитаних Фокусом, зростання цін на нафту і продукти харчування, а також попит на іноземну валюту серед населення знизять курс гривні в найближчі тижні.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас