Держфінінспекція знайшла у Мінпромполітики порушень на 1,3 млрд грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Держфінінспекція знайшла у Мінпромполітики порушень на 1,3 млрд грн

Казна та Політика
164
Органи Державної фінансової інспекції Україні в 2010 р. провели ревізії на 154 підприємствах, які належать до сфери управління Міністерства промислової політики України. Фінансових порушень і недоліків було виявлено на загальну суму понад 1,3 млрд грн.
Зокрема, перевірені підприємства недоотримали фінансових ресурсів на загальну суму 26,5 млн грн, провели витрати з порушенням законодавства - на 48,4 млн грн, вчинили інші порушення на 1,24 млрд грн, серед яких - оплата за державні кошти вартості товарів, робіт і послуг без проведення тендерних процедур закупівлі (на 200 млн грн).
Контрольні заходи засвідчили, що відсутність належного менеджменту та внутрішнього контролю на підприємствах створює передумови для проведення незаконних витрат, втрат доходів та активів підприємств і, відповідно, можливості для штучного банкрутства. Доходи підприємств, віднесених до сфери управління Мінпромполітики, були втрачені через неналежний професійний рівень керівників підприємств, низьку якість менеджменту і відсутність належних управлінських рішень.
Значні державні кошти втрачаються через порушення при передачі підприємствами в оренду державного майна. Під час ревізій також були встановлені порушення оплати праці працівників.
Серед інших порушень, виявлених під час ревізії, було здійснення окремими підприємствами діяльності без отримання відповідної ліцензії; витрати, непередбачені фінансовим планом витрат; завищення вартості активів через неналежне ведення бухгалтерського обліку.
За матеріалами:
Главред
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас