Впровадження 2-го рівня накопичувальної пенсійної системи можливе з 2013 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Впровадження 2-го рівня накопичувальної пенсійної системи можливе з 2013 року

Казна та Політика
195
Впровадження другого рівня накопичувальної пенсійної системи в Україні можливе з 1 січня 2013 року, повідомив віце-прем'єр - міністр соціальної політики Сергій Тігіпко.
"До цього часу ми зможемо вивчити всі проблеми, і якщо на початку квітня поточного року нам вдасться прийняти відповідний закон, то вже з цього ж місяця ми повинні почати серйозний аналіз чинного законодавства і того, що ми повинні прийняти", - сказав він.
За словами Тігіпка, це зумовлено необхідністю врахувати всі помилки, оскільки на сьогоднішній день другий рівень пенсійної системи в більшості країн, де він введений, демонструє суттєві недоліки.
"Ми зараз чекаємо делегацію із Словаччини і створили відповідну робочу групу, до якої увійшли фахівці Національного банку України, страховики і представники регуляторів для вивчення цього питання", - сказав віце-прем'єр.
Він також підкреслив, що розвиток другого рівня накопичувальної пенсійної системи не може обмежитися участю тільки держави, бо це не дасть належного ефекту. У той же час Тігіпко вважає за необхідне встановити жорсткі вимоги до недержавних пенсійних фондів.
"Зараз нам потрібна краща практика, яку ми можемо знайти в досвіді інших країн - Польщі, Естонії, Словаччини, Казахстану", - констатував віце-прем'єр.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас