МВФ у квітні ухвалить рішення про виділення чергового траншу Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ у квітні ухвалить рішення про виділення чергового траншу Україні

Казна та Політика
222
Рада директорів Міжнародного валютного фонду (МВФ) в квітні ухвалить рішення про виділення чергового траншу Україні. Про це на прес-конференції заявив віце-прем'єр-міністр України, міністр соціальної політики Сергій Тігіпко.
"Я думаю, що рішення можуть бути Ради директорів у квітні", - зазначив Тігіпко.
Він підкреслив, що ухвалення пенсійної реформи - один з ключових моментів, яких очікують у МВФ.
"Всі будуть чекати: чи зможемо ми це зробити, або не зможемо, якщо не можемо це зробити, то для всіх інвесторів без винятку, і для Міжнародного валютного фонду це буде сигнал в першу чергу того, що ми не можемо йти, не можемо робити непопулярні реформи, і це означає, що ми практично дуже погано будемо боротися з дефіцитом бюджету, а це значить, що ми будемо нарощувати зовнішній борг", - сказав Тігіпко.
Раніше повідомлялося, Міжнародний валютний фонд (МВФ) домагається від України скасування законодавчої норми, що вимагає від НБУ обов'язкового викупу "рекапіталізаційних" ОВДП за їхньою номінальною вартістю. Таку вимогу закріплено в проекті Меморандуму про економічну та фінансову політику (МЕФП), погодженого українською стороною та місією МВФ за результатами її роботи в Києві з 1 по 14 лютого 2011 року.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас