Тігіпко прогнозує підвищення пенсійного віку для жінок з травня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тігіпко прогнозує підвищення пенсійного віку для жінок з травня

Казна та Політика
1061
Віце-прем'єр - міністр соціальної політики України Сергій Тігіпко прогнозує початок процесу підвищення пенсійного віку для жінок з 1 травня.
"Цей процес може бути початий з 1 травня 2011 року", - сказав він на прес-конференції.
Тігіпко зазначив, що це підвищення буде розпочато з травня, якщо в квітні буде остаточно ухвалений законопроект про проведення пенсійної реформи в країні.
Він також підкреслив, що уряд не буде відкликати зареєстрований у парламенті законопроект щодо пенсійної реформи, а напрацьовані зміни до нього будуть вноситися через депутатів більшості.
Як повідомлялося, Меморандум української влади Міжнародному валютному фонду (МВФ), напрямку 10 грудня 2010 року, передбачав ухвалення закону про пенсійну реформу до кінця 2010 року і підвищення цін на природний газ на 50% для населення і теплокомуненерго з 15 квітня 2011 року.
Згідно з меморандумом, і ухвалення пенсійної реформи, і підвищення тарифів на газ були структурними маяками, від виконання яких залежало отримання наступного траншу кредиту МВФ.
Фонд за підсумками візиту місії до Києва в лютому заявив, що очікує на набуття чинності закону про пенсійну реформу в березні 2011 року.
Згідно з меморандумом, пенсійна реформа передбачає підвищення пенсійного віку для жінок з 55 до 60 років шляхом його збільшення на 6 місяців щороку, щоб до 2020 року зрівняти його з пенсійним віком для чоловіків.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас