Литвицький: Золотовалютні резерви НБУ збільшилися до 37,2 млрд дол — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Литвицький: Золотовалютні резерви НБУ збільшилися до 37,2 млрд дол

Казна та Політика
275
Золотововалютні резерви Національного банку України (НБУ) збільшилися до 37,2 млрд дол. Про це заявив керівник групи радників глави НБУ Валерій Литвицький.
Він відзначив, що золотовалютні позиція НБУ зміцнилася. Він нагадав, що в березні минулого року золотовалютні резерви Нацбанку скоротилися з 26,5 млрд дол. до 24 млрд 178 млн дол.
"У нас було на 1 січня 2011 34,5 млрд дол золотовалютних резервів. Але сьогодні вони перевищили 37 млрд дол. Золотовалютні резерви так збільшилися більш ніж на 2,5 млрд дол. При чому за рахунок участі на валютному ринку збільшили наші золотовалютні резерви, тобто, інтервенція на купівлю-продаж - більше 1,5 млрд дол. Тобто, сальдо позитивне з початку року валютних інтервенцій становив более1, 5 млрд дол. Тільки за березень місяць ми через валютні інтервенції вивели сальдо інтервенцій на більш, ніж 1,3 млрд", - зазначив він.
"Моє припущення, що ми рухаємося до тестування нового історичного максимуму - воно знаходить підтвердження", - зазначив В.Литвицький.
Нагадаємо, раніше в ході прес-конференції Валерій Литвицький заявив, що золотовалютні резерви НБУ станом на 2 березня склали 36 млрд 734 млн дол.
"Валютні резерви Нацбанку в січні протестували рівень 35 млрд (дол.). Зараз у нас 36,7 млрд (дол.), але це з урахуванням не тільки того, що було в лютому на інтервенціях, а з урахуванням розміщення єврооблігацій на 1,5 млрд (дол.), і за рахунок курсової різниці", - заявив Литвицький.
Литвицький також висловив думку, що в 2011 р. золотовалютні резерви НБУ можуть бути доведені до нового історичного максимуму.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас