Порошенко: Розмови про дефолт необхідно припинити — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Порошенко: Розмови про дефолт необхідно припинити

Казна та Політика
1039
Загрози дефолту в Україні немає. Таку думку в ефірі програми "Шустер-live" висловив голова ради Національного Банку України Петро Порошенко.
"На сьогоднішній день Україна входить до кола країн, які здатні обслуговувати потоковий рівень зовнішнього і внутрішнього державного боргу. Що стосується загального боргу, то за останні 2 роки загальний зовнішній борг України скоротився з 105 млрд дол до 83 млрд дол.", - зазначив Порошенко .
Тому, за його словами, ніякої грози дефолту в поточному рівні боргу немає, а розмови про це робляться непрофесіоналами і лише дестабілізують ситуацію в країні.
"На сьогоднішній день ніякої загрози дефолту не існує. Розмови про це потрібно припинити, тому що дестабілізація ситуації щодо зовнішнього вигляду України та потенційного приходу інвесторів, яка робиться непрофесійними людьми, завдає істотної шкоди державі. Загрози дефолту в поточному рівні боргу немає", - підкреслив він.
Порошенко впевнений, що щоб запобігти дефолту, необхідно "жити за коштами".
"Не нарощувати дефіцит, проводити реформи і стимулювати розвиток економіки, створюючи хороший інвестиційний клімат. Іншого рецепту не існує", - підкреслив голова ради НБУ.
Нагадаємо, Прем'єр-міністр України Микола Азаров також виключає можливість дефолту в Україні. Про це він заявив на прес-конференції, присвяченій підсумкам роботи уряду за рік.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас