Експерти чекають нової хвилі еміграції з України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти чекають нової хвилі еміграції з України

Казна та Політика
2498
Україну чекає чергова хвиля еміграції, але не трудової, а на постійне місце проживання. Про це заявила керівник західноукраїнського центру "Жіночі перспективи" Любов Максимович.
"Валізні" настрої особливо відчутні серед молоді. Згідно з даними дослідження, проведеного Міжнародним інститутом освіти, культури та зв'язків з діаспорою Національного університету "Львівська політехніка", в 2010 році 49% молодих людей до 30 років хотіли виїхати з України назавжди. Трохи менше - 47% виїхали б з метою працевлаштування.
"Ми вже бачимо перші прояви того, як люди виїжджають. Вони їдуть не заробляти. Серед них - кращі люди, які могли б працювати в Україні, але вони їдуть з метою виїхати", - говорить експерт центру "Жіночі перспективи" Марта Чумало.
Минулий рік відзначився зростанням трудового потоку українців, зазначила в інтерв'ю Deutsche Welle експерт з питань міграції, радник Національного інституту стратегічних досліджень Олена Малиновська. Причому, за словами експерта, збільшився виїзд кваліфікованої робочої сили, хоча до кризи на заробітки переважно виїжджали представники робітничих професій. Малиновська бачить підстави говорити про наростання постійної еміграції. Частина трудових мігрантів, які мають правовий статус перебування в чужій країні, вже не збирається повертатися, і це буде мати загрозливі наслідки для України.
В уряді навпаки - вважають більш важливою проблемою наплив трудових мігрантів в Україну. "Найближчим часом, півтора року, у нас буде рости інша проблема - проблема міграції. До нас будуть їхати люди, які будуть у нас шукати роботу", - переконаний віце-прем'єр Сергій Тігіпко.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас