Португалія оголосила нове скорочення видатків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Португалія оголосила нове скорочення видатків

Казна та Політика
165
Португальська влада в п'ятницю пообіцяла тугіше затягнути пояси і провести додаткові реформи, щоб прискорити скорочення дефіциту бюджету до запланованих 4,6% від ВВП.
"Як додаткові запобіжні заходи на 2011 рік (податково-бюджетна) консолідація буде посилена, що дозволить нам отримати зниження дефіциту на додаткові 0,8% (ВВП)", - сказав міністр фінансів Португалії Фернандо Тейшейра душ Сантуш журналістам у Лісабоні незадовго до старту саміту регуляторів єврозони, скликаного для пошуку шляхів виходу з боргової кризи Європи.
Міністр назвав низку конкретних заходів, покликаних прискорити латання дір у португальському бюджеті, включаючи скорочення соціальних пільг і капіталовкладень, а також замороження держінвестицій в інфраструктуру.
Економісти вважають, що для виходу з кризи суверенного боргу Португалії, як Греції та Ірландії, доведеться просити фінансової допомоги в Євросоюзу та Міжнародного валютного фонду. Проте Португалія продовжує наполягати на тому, що підтримка не потрібна, і заходів, які вона вживає самостійно, буде достатньо.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас