Реформування механізму курсоутворення в Китаї буде йти поступово — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Реформування механізму курсоутворення в Китаї буде йти поступово

Казна та Політика
82
Китай продовжить реформу механізму обмінного курсу, але на поступовій основі, заявив у п'ятницю голова Народного банку Китаю (китайський Центробанк) Чжоу Сяочуань.
"В області реформи механізму обмінного курсу ми продовжимо дотримуватися трьох принципів (самостійність, поступовість, контрольованість). Один з них - поступовість. Іншими словами, ми будемо здійснювати реформу механізму обмінного курсу на поступовій основі, підвищувати гнучкість обмінного курсу", - сказав він на прес-конференції в рамках сесії Всекитайських зборів народних представників (ВЗНП, вищий орган державної влади Китаю), що проходить у Пекіні.
Відповідаючи на питання про те, чи планується зростання курсу юаня для стримування інфляційних процесів в Китаї, Чжоу Сяочуань відзначив: "Врегулювання обмінного курсу може надавати певний вплив на ціни внутрішнього ринку".
Разом з тим, за його словами, обмінний курс валюти "не є найдієвішим знаряддям для боротьби з інфляцією, оскільки для цього існують і інші важливі механізми".
Глава Центробанку сказав, що в умовах зростання інфляції "політика в питанні базових відсоткових ставок є серйозним інструментом, який необхідно застосовувати".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас