Одеса може втратити статус міста-мільйонника — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Одеса може втратити статус міста-мільйонника

Казна та Політика
677
Одесі загрожує втрата статусу міста з мільйонним населенням, заявила заступник начальника Головного управління статистики в Одеській області Людмила Котвицька на засіданні виконкому міськради.
За її словами, станом на 1 січня поточного року в Одесі проживає 1 мільйон 9 тисяч жителів. За рік кількість одеситів скоротилася більш ніж на тисячу осіб.
"Поки ще ми утримуємо статус міста-мільйонника. Цей статус підтримується за рахунок міграції в Одесу, а не за рахунок народження дітей", - сказала Котвицька.
Вона зазначила, що природне скорочення чисельності населення становило 3,5 тисячі осіб, а міграційний приріст склав лише 2,3 тисячі осіб.
При цьому кількість померлих минулого року одеситів збільшилася на 4,5%, а кількість народжених в Одесі дітей скоротилася на 3,2%.
Середній вік населення міста становить 40,5 років.
Як повідомлялося, в 2005 році Одеса мала шанс офіційно втратити статус міста з мільйонним населенням. Тоді кількість жителів міста на початок року склала трохи більше 993 тисяч людей, проте до кінця року знову перевищила позначку мільйон осіб.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас