Генсек НАТО назвав умови вторгнення в Лівію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Генсек НАТО назвав умови вторгнення в Лівію

Казна та Політика
1108
Генеральний секретар НАТО Андерс Фог Расмуссен назвав умови, за яких можлива інтервенція до Лівії.
За його словами, до військового втручання альянс вдасться тільки в тому випадку, якщо цього потребуватиме населення країни. Таку заяву А.Ф.Расмуссен зробив під час зустрічі міністрів оборони країн НАТО, присвяченої конфлікту в Лівії, передає агентство Reuters.
"Будь-яка дія, яку ми зробимо, буде враховувати три ключові принципи: по-перше, ми повинні точно знати, що втручання з боку НАТО дійсно потрібно, по-друге, потрібні ясні юридичні підстави, по-третє, ми повинні заручитися міцною підтримкою місцевого населення", - заявив генсек блоку.
Сьогодні міністри оборони альянсу обговорюють можливі способи врегулювання лівійського конфлікту. Зокрема, розглядається питання про створення безпольотної зони у повітряному просторі Лівії.
Раніше Расмуссен стверджував, що НАТО не збирається втручатися в конфлікт і що події в Лівії не є загрозою для будь-якого члена НАТО. У той же час він закликав лівійську владу зупинити репресії щодо неозброєних людей.
Відзначимо, в РБ ООН немає єдиної позиції щодо пропозицій про закриття повітряного простору над Лівією. Китай, ПАР, Індія та Бразилія заперечують проти подібних дій, оскільки вони можуть утруднити надання гуманітарної допомоги мирним жителям.
Нагадаємо, загострення ситуації в Лівії відбулося після державного перевороту в Єгипті, коли пішов у відставку президент країни Хосні Мубарак. 15 лютого 2011 року почалися масові заворушення, що охопили такі найважливіші міста на сході Лівії, як Бенгазі і Ель-Байда. Повсталі вимагають відставки глави країни Муаммара Каддафі. Їх основний оплот - м. Бенгазі на сході держави.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас