Україна оцінює вартість програми будівництва корветів в 16,2 млрд грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна оцінює вартість програми будівництва корветів в 16,2 млрд грн

Казна та Політика
323
Україна має намір до 2021 року побудувати за власним проектом 58250 чотири військові корабля класу "корвет". Це передбачено концепцією відповідної Державної цільової оборонної програми, затвердженою розпорядженням Кабінету міністрів № 176 від 9 березня.
Згідно з документом, оприлюдненим у четвер, загальний орієнтовний обсяг фінансування програми складе близько 16,22 млрд грн.
Відповідно до концепції Україні необхідно для забезпечення національної оборони та захисту інтересів на морі створити три повноцінні об'єднання однорідних сил, для чого необхідно побудувати 10 корветів проекту 58250. Будівництво до 2021 року чотирьох кораблів обумовлено обмеженістю ресурсних можливостей держави.
Основним варіантом реалізації програми визначено проектування і будівництво вітчизняних кораблів з використанням іноземного корабельного озброєння і технічних засобів, які не виробляються в Україні.
У концепції також проаналізовано альтернативні варіанти: модернізація існуючих кораблів, закупівля імпортних і будівництво по повному циклу, проте зроблено висновок про недоцільність таких шляхів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас