Мін'юст відмовився від послуг ЄДАПСу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мін'юст відмовився від послуг ЄДАПСу

651
Міністерство юстиції скасувало необхідність застосування голографічних захисних елементів на документах системи органів юстиції та припинило замовляти бланки документів з голограмами.
Відповідний наказ 4 березня 2011 року №679/5 підписав міністр юстиції Олександр Лавринович.
Як повідомляє прес-служба Міністерства юстиції України, наказ видано на виконання рішень уряду і президента, якими скасовується обов'язкове застосування голографічного захисту документів і груп товарів в Україні.
Так, згідно з наказом, використання голографічного захисного елемента припиняється на спеціальних бланках документів реєстрів інформаційної системи Міністерства юстиції, на спеціальних бланках для видачі витягів з Реєстру прав власності на нерухоме майно, а також на спеціальних бланках свідоцтва про право власності.
Міністерство юстиції призупинило замовлення бланків документів, для захисту яких використовувався голографічний захисний елемент, а старі бланки будуть використовуватися до остаточної витрати.
Наказ набирає чинності з дня його офіційного опублікування і доведений до відома територіальних управлінь юстиції, нотаріусів та підприємств бюро технічної інвентаризації (БТІ).
Як відомо, 9 лютого Кабінетом міністрів було прийнято підготовлену Мін'юстом постанову "Про внесення змін до постанови Кабінету міністрів України з питань захисту документів і товарів голографічними захисними елементами і визнання такими, що втратили чинність, деяких постанов Кабінету міністрів України". Постановою передбачено визнання такими, що втратили чинність актів Кабінету міністрів України, які регулюють відносини у сфері захисту документів і товарів голографічними захисними елементами.
3 березня президент України Віктор Янукович підписав указ, який скасував обов'язкове застосування голографічного захисту документів і груп товарів в Україні, оскільки лише законами України має визначатися обов'язковість застосування голографічного захисту. Главою держави був визнаний таким, що втратив чинність, указ президента від 15 листопада 2000 року №1239 "Про захист документів і товарів голографічними захисними елементами", який є основним актом, який ввів в Україні обов'язкове застосування голографічного захисту документів і груп товарів.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас