Лівія може розірвати дипломатичні відносини з Францією — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Лівія може розірвати дипломатичні відносини з Францією

259
Офіційний Тріполі може розірвати відносини з Францією після того, як влада цієї країни офіційно визнала повстанську Національну раду Лівії єдиним легітимним органом влади в цій північноафриканській країні.
Як повідомляють державні лівійські ЗМІ, про можливість розірвання відносин заявив офіційний представник МЗС. "Лівія розгляне питання про розірвання відносин з Францією після інформації, що з'явилася про її втручання підривного характеру у внутрішні справи нашої країни", - наводить державне лівійське інформагентство слова офіційного представника МЗС.
У свою чергу лівійська опозиція привітала рішення Франції визнати легітимність НРЛ і закликала інші країни Євросоюзу взяти приклад з Парижа.
Крім того, сьогодні в зарубіжних ЗМІ з'явилася інформація з посиланням на неназвані джерела, що президент Франції Ніколя Саркозі має намір запропонувати партнерам по ЄС завдати точкові авіаційні удари по підконтрольній Муаммару Каддафі території Лівії.
Між тим, міністр закордонних справ Німеччини Гідо Вестервелле раніше заявив, що уряд ФРН не хоче, щоб Євросоюз був "втягнутий у війну" в Північній Африці.
Нагадаємо, сьогодні рада Євросоюзу схвалила додаткові санкції проти Лівії. ЄС заморозить рахунки ще п'яти лівійських компаній і організацій, а також лівійського чиновника на додатчу до раніше затвердженого списку.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас