УКБС просить НБУ вдосконалити закон про виконавче провадження — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

УКБС просить НБУ вдосконалити закон про виконавче провадження

608
Асоціація "Український Кредитно-Банківський Союз" звернулася до Національного банку України (НБУ) з проханням внести зміни до Закону України "Про внесення змін до Закону України "Про виконавче провадження" та деяких інших законодавчих актів щодо вдосконалення процедури примусового виконання рішень судів та інших органів (посадових осіб).
Про це FINANCE.UA повідомила прес-служба УКБС.
Експерти УКБС відзначають, що даний закон є недосконалим і містить низку положень, які ускладнять роботу банків і створять незручності для їхніх клієнтів.
"Фактично на банки покладено обов'язок здійснювати щоденний моніторинг існуючих щодо клієнта публічних обтяжень, застосованих до коштів чи інших цінностей клієнта, що знаходяться на рахунках чи на зберіганні в будь-якій банківській установі", - йдеться в повідомленні Асоціації.
УКБС зазначив, що зазначені положення суперечать Конституції України та Цивільному кодексу України. Крім того, норма не має механізму виконання, оскільки банки не зможуть здійснювати щоденне відстеження всього кредитного портфеля щодо наявності або відсутності публічних обтяжень, що накладаються державною виконавчою службою.
"УКБС очікує, що регулятор врахує аргументи банківської спільноти та виступить з ініціативою внесення змін до Закону 2677, з метою його вдосконалення і вилучення неефективних норм", - зазначає Генеральний директор УКБС Галина Оліфер.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас