Ціни на газ для населення можуть підвищити вже у квітні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціни на газ для населення можуть підвищити вже у квітні

Енергетика
699
Національна комісія регулювання електроенергетики (НКРЕ) у середині квітня може прийняти рішення про підвищення цін на газ для населення.
Про це повідомив заступник міністра енергетики та вугільної промисловості України Володимир Макуха під час прямої телефонної лінії.
"Зараз НКРЕ розглядає питання підвищення цін на газ. Можливо, в середині квітня будуть прийняті якісь рішення", - сказав заступник міністра, не уточнивши інших подробиць.
У прес-службі НКРЕ поки не коментують заяву заступника міністра.
Нагадаємо, проект меморандуму уряду України і Міжнародного валютного фонду в рамках другого перегляду програми співпраці передбачає підвищення НКРЕ до липня 2011 року цін на природний газ для населення в цілому на 30%.
НКРЕ своїми постановами від 13 липня 2010 року збільшила з 1 серпня 2010 року на 50% відпускні ціни на природний газ для населення і ціну газу для підприємств теплоенергетики, що забезпечують опалення та гаряче водопостачання населення.
Нагадаємо, чинна система диференціації цін на природний газ для населення залежно від річного обсягу споживання, наявності або відсутності приладу обліку діє з 1 січня 2007 року.
Населенню поставляється природний газ українського походження, що добувається підприємствами, державна частка в статутному капіталі яких перевищує 50%.
Поступове підвищення внутрішніх цін на природний газ до економічно обґрунтованого рівня є одним із зобов'язань України в рамках співробітництва з Міжнародним валютним фондом.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас