Тихонов: Понад 40% систем водовідведення зношені — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тихонов: Понад 40% систем водовідведення зношені

264
Понад 40% обладнання систем водовідведення міст України сьогодні потребує заміни. Про це під час наради повідомив віце-прем'єр-міністр України - міністр з питань регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Віктор Тихонов.
"25% аераційних станцій очищення перебувають в експлуатації понад 40 років, і лише близько 10% працюють менше 15 років. Устаткування більшості станцій є зношеним і застарілим і потребує заміни", - зазначив віце-прем'єр.
За його словами, на сьогодні не все населення України має можливість користуватися послугами водовідведення. "Якщо у великих містах існує проблема необхідності розвитку систем каналізації і розширення системи очисних споруд, то в невеликих містах, селищах міського типу і в сільських населених пунктах давно назріла проблема їх спорудження. Незадовільним залишається стан систем водовідведення і очисних споруд і в багатьох містах-курортах особливо на узбережжі Чорного моря", - додав Тихонов.
Він також зазначив, що в останні роки майже повністю припинилося будівництво і введення в експлуатацію нових каналізаційних потужностей, а також реконструкції діючих споруд і мереж.
"Основною проблемою в роботі каналізаційних систем більшості населених пунктів є перевантаженість або навпаки - низька завантаженість споруд колекторів і мереж насосних станцій очисних споруд, невідповідність концентрації забруднень стічних вод проектним показникам споруд", - підкреслив віце-прем'єр.
За матеріалами:
ИнтерМедиа Консалтинг
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас