Виявлено нервовий відділ мозку, що відповідає за відчуття тривоги — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Виявлено нервовий відділ мозку, що відповідає за відчуття тривоги

743
Виявлений ученими нервовий вузол головного мозку, активація якого призводить до зниження ступеня тривожності, може бути використаний в новому поколінні препаратів для боротьби з нервовими розладами та депресіями у людей.
Виявлений нервовий вузол являє собою маленький пучок нейронів. Він сполучає між собою дві частини так званої мозочкової мигдалини - маленької області мозку, активація нейронів якої раніше пов'язувалася вченими зі зростанням занепокоєння і тривожності, як у тварин, так і у людини. Придушення активності саме цих нейронів, що знаходяться усередині мигдалини, в процесі експериментів призводило до несподіваного результату - миттєвого зростання стурбованості мишей, передає РИА Новости.
Це виявлялося в їхній поведінці: тварини відразу починали шукати будь-яке придатне укриття, яке могло б захистити їх від хижаків. Активація даного нейронного пучка, навпаки, позбавляла тварин страху.
Медики переконані, що ідентичний механізм придушення стану тривоги існує і в організмі людини, що дозволить розробити принципово нові ліки та психотерапевтичні препарати.
"Тривога, неспокій - поки ще недостатньо вивчений тип психічних розладів. Понад 25% людей за своє життя відчувають приступи занепокоєння, сила і тривалість яких відповідає повноцінному психічному розладу. Крім того, занепокоєння - один з чинників, що визначають розвиток інших розладів, від депресії до алкоголізму", - прокоментував провідний автор публікації Карл Дейзерот.
Сучасні препарати для придушення тривог і стурбованості діють, пригнічуючи активність нейронів в областях мозку, спершу виявлених як джерела психічних розладів. Проте вони не лише часто виявляються малоефективними щодо багатьох людей, але і викликають звикання до ліків і можуть спричинити побічні ефекти.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас