Японці створили камеру, що розпізнає кольори в темряві — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Японці створили камеру, що розпізнає кольори в темряві

184
На виставці Printable Electronics-2011 представлена відеокамера, що знімає кольорове зображення в темряві. Автори розробки впевнені, що вона зможе потіснити "одноколірні" аналоги.
Пристрій розроблений компанією Nanolux - дочірнім проектом японського Національного інституту технічних наук і промислових технологій, повідомляє compulenta.ru.
На відміну від монохромного зеленуватого зображення, одержуваного за допомогою систем нічного бачення, інноваційна камера здатна "розфарбовувати ніч". Для цього вона використовує високочутливий механізм, який підсвічує об'єкт інфрачервоним промінням, а потім визначає довжину відбитої від нього хвилі. В точності передати колір, який людина побачила б за нормального освітлення, поки не вдається, але отримані зображення стало куди легше розпізнавати.
Розробники сподіваються, що їх дітище буде використовуватися в системах безпеки, а також для спостереження за дикою природою і стеження за дорогою в нічний час. В майбутньому камери планується оснастити набором лінз для зйомки віддалених об'єктів.
Камера повинна надійти в продаж в кінці поточного року; заявлено, що ціна новинки буде нижче, ніж в рішень, здатних працювати в нічному режимі, які існують зараз.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас