Бензин в Бельгії подорожчав до рекордного рівня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бензин в Бельгії подорожчав до рекордного рівня

Енергетика
1170
У зв'язку з народними хвилюваннями в Лівії та загальною нестабільною ситуацією в Північній Африці ціни на паливо в Бельгії досягли рекордної позначки в 1,63 євро за один літр 95-го бензину і 1,45 євро - за дизель.
Таким чином, з бензину встановлений абсолютний рекорд в історії королівства, тоді коли дизель впритул наблизився до рекорду кризового 2008 року - 1,47 євро, передає ІТАР-ТАРС.
Слідом за автомобільним паливом вже почалося зростання цін на опалювальний мазут, а в перспективі очікується подорожчання електрики і газу.
На сьогодні найдешевше пальне в Західній Європі продається на заправках Люксембургу, що досягається самим пільговим оподаткуванням. На сьогодні вартість літра 95-го бензину там становить 1,28 євро, а дизеля - 1,2 євро.
Раніше міністр по міжнародному розвитку Великобританії Алан Дункан припустив, що ціни на бензин в його країні можуть зрости до двох фунтів за літр через нестабільність на Близькому Сході. При цьому, за його словами, в гіршому випадку - якщо терористи атакують нафтові танкери або саудівські резерви - ціни на нафту можуть досягти 200-250 дол за барель.
Нагадаємо, з 15 лютого в лівійських провінціях проходять акції протесту з вимогою відсторонення від влади Муамара Каддафі, який правив у країні понад 40 років.
Поставки нафти з Лівії скорочуються на тлі посилення напруженості в країні, падіння нафтовидобутку, впливу міжнародних санкцій і зростання витрат на вантажоперевезення.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас