Нафта дорожчає на тлі ескалації конфлікту в Лівії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафта дорожчає на тлі ескалації конфлікту в Лівії

Енергетика
543
Ціни на нафту демонструють позитивну динаміку в четвер на тлі ескалації збройного конфлікту в Лівії, що викликає стурбованість інвесторів з приводу поставок "чорного золота" з Близького Сходу, свідчать дані торгів.
Вартість квітневих ф'ючерсів на американську легку нафту марки WTI (Light Sweet Crude Oil) на електронних торгах у Нью-Йорку виросла на 0,39 долара, або на 0,37% - до 104,77 долара за барель. Ціна квітневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent збільшилася на 0,33 долара, або на 0,28% - до 116,27 долара за барель.
Війська лівійського лідера Муаммара Каддафі зробили штурм контрольованого повстанцями міста Ез-Завія, де припинив роботу великий нафтопереробний завод. Бойові зіткнення в країні тривають вже більше двох тижнів, видобуток нафти, в основному здійснювалася іноземними компаніями, зупинено, і поки не видно ознак швидкого вирішення конфлікту.
"Кожна загроза подальших заворушень, безумовно, надає підтримку цінам на нафту", - заявила аналітик Australia & New Zealand Banking Group Ltd Серен Лім.
Згідно з доповіддю Міністерства енергетики США, опублікованою в середу, запаси нафти в країні збільшилися на 2,5 млн барелів, що перевершило прогнози аналітиків, які очікували на зростання в 1 млн барелів.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас