Advent International придбав частку в "Ісіді"... — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Advent International придбав частку в "Ісіді"...

Фондовий ринок
655
Advent International здійснив першу інвестицію в Україні, ставши співвласником акушерсько-гінекологічної клініки ТОВ "Ісіда-IVF", повідомив фонд в прес-релізі в кінці минулого тижня. Керівний директор з корпоративних фінансів та інвестиційному банкінгу ІК Eavex Capital (супроводжувала угоду) Анатолій Заславчик розповів, що угода з продажу частки в "Ісіді" тривала 9 місяців і була завершена 3 березня. Advent International придбав мажоритарну частину компанії.
Інші власники "Ісіди" і сума угоди не розголошуються. За словами джерела, знайомого з умовами угоди, компанія оцінювалася в діапазоні $50-60 млн. У представництві Advent International в Україні від коментарів відмовилися. За словами Заславчик, крім фонду Advent, "Ісідою" цікавилися фонди TPG, Baring Vostok та інші. "Це перший випадок купівлі міжнародним приватним інвестфондом частки в медклініці на території СНД", - підкреслює Анатолій Заславчик.
Advent International заснований в 1984 році, має офіси в 16 країнах. Фонд спеціалізується на викупі компаній на міжнародних ринках, стратегічної реструктуризації та фінансуванні зростання бізнесу. За час роботи фонд залучив $24 млрд, за допомогою яких провів більше 300 трансакцій на $45 млрд в 40 країнах.
ТОВ "Ісіда-IVF" було створено в 2002 році в Донецьку як центр біорепродукції. Також має клініку і амбулаторно-поліклінічний центр у Києві. За даними учасників ринку, до угоди співвласниками компанії були її гендиректор Віктор Козін та Ігор Матвієць.
У квітні минулого року Advent International заявив, що має намір вкласти в Україну частину з 1 млрд євро інвестицій, передбачених для Східної Європи. Фонд планував купувати контрольні пакети акцій підприємств у промисловості, роздрібної торгівлі та фармацевтиці за 40-120 млн євро. За словами Анатолія Заславчик, колишні власники "Ісіди" планували за 3-5 років відкрити клініки в мільйонниках та інших великих містах. Віктор Козін раніше заявляв ЗМІ, що обсяг інвестицій в мережу з 20 клінік оцінюється в 100 млн. євро при терміні окупності в 5-7 років, з них 40 млн євро - акціонерний капітал.
Віце-президент інвестбанківського підрозділу ІК Dragon Capital Юрій Астахов відзначає, що Advent не один рік придивлявся до найбільших гравців фармринку України, власники яких розглядали можливість виходу з бізнесу. "У фонду великий глобальний досвід роботи саме в фармсекторі, в тому числі в країнах Центральної та Східної Європи. Вони набувають якісну стартову платформу з потенціалом зростання і збільшують вартість бізнесу в рази". За словами Астахова, при входженні в капітал такі інвестори, як Advent, розраховують на прибутковість не нижче 30% річних. Зазвичай вихід з інвестиції відбувається через 3-5 років. "В Україні сектор приватної медицини знаходиться на початковому етапі розвитку. Але сегмент акушерів і гінекологів має одну з найкращих перспектив", - говорить Юрій Астахов.
За матеріалами:
Коммерсант-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас